• Bigband Vocals Maashorst header
  • Bigband Vocals Maashorst mobiel

12,5 jaar Concert 1996

UDEN 13 oktober 1996 – Spetterend vuurwerk tijdens het concert van de Big Band CKVU, BVU zondag in Theater Markant in Uden kenmerkt in één klap de hele voorstelling: het publiek werd opgezweept door het swingende optreden van het 21 man sterke orkest onder leiding van dirigent Jo Schins. 
Het concert werd gegeven in het kader van het 12,5 jaar bestaan van de Big Band. Swingend waren vooral Boogie Woogie Bugle Boy en de slotnummers van Queen: We Will Rock You met tenorzanger Mari van der Heijden uit Volkel en We are The Champions met Liesbeth Schins en de Vocal Groep. Zo werd de medley Tribute to the duke (Ellington) een daverend succes. 
Jammer dat men als toeschouwer een dirigent meestal alleen maar op de rug ziet. Het viel de toeschouwers echter toch op hoe groot de inzet van Jo Schins was. 
Jo Schins gaf het mooiste stukje dirigeerwerk weg tijdens het nummer ‘Quincy And The Count’. 
De zang van Mari en Sephie van der Heijden en Gijs Pattiwael werd enorm gewaardeerd. Hun stemmen vormden met de muzikale begeleiding van de Big Band een homogeen geheel. 
Het concert werd gepresenteerd door Henriette Renders. Al met al kan de Big Band CKVU BVU er na het succesvolle optreden van zondag beslist weer jaren tegen aan.
Bron: Brabants Dagblad 1996

Jubileum 12-5 jaar bigband ckvu 01
Jubileum 12-5 jaar bigband ckvu 02

© Copyright - Bigband Vocals Maashorst 2023